В последните години школата на Ботев роди няколко страхотни таланти. В момента „канарчетата“ се радват на изявите на Крис Добрев, а много скоро „жълто-черните“ привърженици се надяват да наблюдават на живо качествата на Слави Шопов и момчетата от наборите 2001 и 2002.

Един футболист от академията на Ботев прави огромно впечатление. Безспорен талант, който при правилно развитие и тренировки съвсем спокойно би могъл да постигне качествата на Тодор Неделев. Неговото име е Никола Илиев. Роденият през 2004 година в Русе офанзивен полузащитник прави впечатление на абсолютно всеки, който е гледал формацията до 15 години на „жълто-черните“.

Напълно обективно и правилно би било твърдението, че Ботев разполага с най-добрия футболист в България за набор 2004.

Тук обаче трябва да споменем и голямата отговорност, която „жълто-черните“ носят, за да притежават футболист №1 в България за набор 2004. Никола Илиев е ухажван от множество отбори в България, като това е напълно нормално с оглед качествата, които притежава. Ботев трябва да направи всичко по силите си, за да не изпусне за втори път този нешлифован диамант.

Преди няколко години Никола Илиев бе изпуснат от Ботев и потегли в посока Лудогорец.

Усърдната работа на „жълто-черните“, в която най-активен бе селекционерът Трифон Пачев, върна Никола Илиев обратно на „Коматево“.

Всички предпоставки феновете на Ботев да видят в Никола Илиев новия Тошко Неделев са налице. Сега следва здрава работа от страна на юношата и неговите треньори, за да имат „жълто-черните“ привърженици своя нов любимец.