Румен Вълков - шеф на АФЛ и член на ИК към БФС

 

Тази вечер в спортна емисия на Нова ТВ г-н Румян Вълков (шеф на АФЛ и член на ИК към БФС) взе отношение към позицията на „Марица“ за преждевременния край на шампионата без баражи, за разлика от Югоизточна Трета лига, където такъв ще има. Според него решението е такова, защото „Марица“ няма финасово обезпечение (линк към видеото вижте под статията).

От клуба отговориха на Вълков така:

 

►Не разбираме какво отношение има финасовото обезпечение с взетото решение за класирането през настоящия сезон. Не еднократно ръководството на „Марица“ е заявявало, че клубът е обезпечен финасово до края на сезона, а само това има отношение към настоящата кампания.
►Бихме искали да попитаме г-н Вълков как точно е разбрал, че клубът не е обезпечен? Нима е следил банковите извлечения? Предположенията не са предпоставки за решения!
►Ако г-н Вълков има в предвид бъдещото финасово състояние на клуба, то той няма как да има информация за него, тъй като въпросните събития все още не са настъпили. Той не може да има информация за състоянието на никой клуб в бъдеще време, особено при днешното положение в страната. Финасовото състояние на „Марица“ би имало значение при евентуално влизане във Втора лига – събитие, което също не е настъпило.
►Обезпечаването на клуба би трябвало да се доказва чак при лицензирането, в сучай че се стигне до там.
►Отново заявяваме, че никой от БФС не се е свързвал по никакъв начин с клуба, нито във връзка с решение за прекратяване на шампионата, нито във връзка с финасовото състояние на „Марица“.
►Клубът остава на вече заявената на 21 април позиция и ще търси своите права!
►Изказваме благодарност на спортната редакция на Нова ТВ, че обърна внимание на проблемите на клубовете от Трета лига! Вярваме, че това не е еднократен акт!
ВИДЕО ОТ СПОРТНАТА ЕМИСИЯ ВИЖТЕ ТУК!