Христо Христов - президент на ПФК Марица 1921 Пловдив

 

Финансовият благодетел и член на УС на Марица Христо Христов даде обширно интервю пред Sportal.bg, във връзка със скандалите около прекратяването на сезона в Трета лига, за проблемните решения и начинът на управление на футболната централа, както и за състоянието на клуба.

Христо Христов заяви, че клубът е финансово стабилен и за следващия сезон бюджетът може да достигне до 690 000 лева. Босът на „пиратите“ не е доволен, че бе взето решение за прекратяване на първенствата в Трета лига, а в Югозападната ще се играе бараж.

„За разлика от други клубове, ние нямаме задължения. Други, които имат милиони, продължават да играят. Оказа се, че българският футбол е чиста пародия. Изненадан съм от решнието на БФС за прекратяване на сезона в Трета лига, без да се изчака решението на правителството. Всички се надяваха да започне шампионатът и да вземат някакви доходи. Така оставихме толкова много отбори без възнаграждения до август месец. За следващия сезон можем да осигурим 690 000 лева бюджет. Марица работи професионално и е обезпечена“, каза Христов.

Христов засегна и темата за прекратяването на сезона в Трета лига, за проблемните решения и начинът на управление на футболната централа: „Емил Костадинов говори за някои отбори с някои неща. Това нормален изказ ли е на управник от БФС? Тези хора не разбират ли, че демотивират хора като мен да продължават да работят. Или трябва да има баражи за всички, или трябва да се прекрати за всички. Хората взимат решение, без да се мотивират и това води до грешки. На коя школа помогна БФС? Толкова говорят за помощи, но на коя помогнаха?“, попита Христов.

„С удоволствие бих се кандидатирал за президент на БФС, понеже отговарям на условията на г-н Домусчиев. Мога да управлявам, не съм фалирал и обичам спорта. Има голяма разлика да си добър футболист и добър управник. Хора, на които им е трудна тая материя ,нека не се занимават“, каза още Христов. „Отборите, които работят сериозно, взимат отношение. На останалите им е все тая. Виждам безобразните грешки и неадекватното поведение на хора, които има претенции да управляват родния футбол. Това не са управленски решения. Къде беше БФС, когато караше отборите да играят при 35-38 градуса?  Това нормално решение ли беше? Ако някой ми каже, че е нормално, аз съм Юрий Гагарин“, обясни още бостът на Марица. Цялото интервю и другите теми гледайте във видеото: