Защитникът Давид Малембана няма да може да тренира с Локомотив (Пловдив) още 10 дни. Причината е, че едва тогава ще изтече карантината му, след като той се прибра от Германия. Малембана бе в Берлин по време на извънредното положение у нас.

Това означава, че той ще може да започне тренировки с черно-белите в началото на юни, точно 5 дни преди рестарта на сезона. При това положение наставникът Бруно Акрапович едва ли ще рискува да включи централния защитник в групата за първия двубой срещу Етър на Лаута.

Още днес обаче тренировки ще започне друг чужденец, който бе в положението на Малембана. Това е сърбинът Милош Петрович, който досега е използван еднакво добре като десен бек, централен защитник и дефанзивен халф. Неговата карантина изтече вчера. Заедно с него се бе прибрал и треньорът на вратарите Здравко Букарица. Така двамата вече ще са на разположение на старши треньора Бруно Акрапович.

Добрата новина за него е, че по време на прекъсването Петрович е успял да се въстзанови от контузията, получена на зимния подготвителен лагер в Турция. Остава обаче друг проблем с него, пише „Тема спорт“. Договорът му с Локо е до края на кмапнията и все още не е подовен. В подобно положение са още двама от титулярите в Локомотив Пловдив – Парвиз Умарбаев и Йосип Томашевич.