След кратка среща на клубовете късно снощи бе решено волейболната Лига за мъже в Гърция да бъде възобновена. Гръцкото първенство ще бъде единственото в Европа, което ще бъде подновено след започването на пандемията от коронавирус. Това ще бъде своебразен рекорд, тъй като нито една друга европейска лига не планира да бъде подновена. Извън Европа да завършат сезона имат за цел единствено в Пуерто Рико и Тайланд.

За титлата, обаче, ще играят само първите 4 отбора във временното класиране след 16-ия кръг, когато шампионата бе прекъснат. Това са тимовете на Олимпиакос (Пирея), ПАОК (Солун), Панатинайкос и Фойникас (Сирос). Даже "червено-белите" от Пирея въобновиха тренировки от няколко дни насам.

Предложението е 4-те тима да играят полуфинални и финални плейофи до 2 победи от 3 мача. Така според класирането, полуфиналните плейофи ще бъдат Олимпиакос-Фойникас и ПАОК-Панатинайкос.

Предвижда се полуфиналните срещи да се играят на неутрален терен, най-вероятно в Атина, но окончателното решение ще бъде взето едва след консултации с министъра на културата и спорта на страната Лина Мендони. За разлика от полуфиналите, финалните мачове ще се проведат в залите на двата класирали се отбора. Всички дати на срещите ще бъдат обявени допълнително след консултации със спортния министър, но по всяка вероятност ще бъдат в началото на юли.