Италианският волейболен гранд Сър Сейфти Конад (Перуджа) обяви трансфера на Тийс Тер Хорст. 28-годишният нидерландски посрещач е последното ново попълнение на "червените дяволи", което беше очаквано.
Перуджа привлече Ян Цимерман
Тер Хорст, който през последния сезон игра за Консар (Равена), най-вероятно ще замени като титуляр Филипо Ланца, който пък е пред напускане на тима. 205-сантиметровият национал на Нидерландия има сериозен опит в Италия, като преди Равена е играл три години за Верона и още две за Пиаченца.

"Тийс е играч, когото следим от известно време. Изигра хубаво първенство с Равена и затвърди желанието ни да го вземем. Беше силно желан от Витал Хейнен и сме щастливи, че го доведохме в Перуджа. Тер Хорст е много атакуваща 4-ка е и очакваме големи неща от него. Той представлява важна част от отбора ни и може да допринесе за нас значително през идния сезон. Също така мисля, че за Тийс, без да забравяме хубавата му кариера, която имаше досега, в Перуджа ще има страхотна възможност да блесне още повече. Освен това той е страхотен човек и работи много във фитнеса", коментира спортният директор на Перуджа Стефано Речине.
Перуджа привлече Себастиан Соле