Димитър Илиев, снимка: Снимка: ТВ САТ КОМ/asenovgradnews.com

Старши треньорът на ФК Асеновец Димитър Илиев обяви амбициите на клуба за завръщане в Трета лига като основна цел през новия сезон. В отбора няма болни от коронавирус, а заради прекратения предсрочно шампионат в А ОФГ асеновградчани останаха на второто място, само на 3 точки от лидера Спартак (Пловдив). „Гладиаторите“ ще играят бараж за влизане в Трета лига-Югоизточна група, докато Асеновец стяга редиците за новата кампания.

„Смятам дори, че през есенния полусезон ние бяхме по-добрия отбор, но не можахме да реализираме нашите положения с мача със Спартак и затова те ни поведоха с 3 точки. Започнахме добре втория полусезон, победихме Металик (Сопот) с 3:1 като гости с лекота. Можеше да се стигне до това да се решава първото място в директно дерби със Спартак, но за съжаление тази пандемия доведе до служебен шампион.

„Амбициите ни остават. На което и място да сме, в която и група да сме, ние винаги ще се борим да се придвижим по-нагоре. Затова, когато му дойде времето, започваме  да се подготвяме здраво и да вървим по-напред.“, заяви Димитър Илиев в предаването „Антена спорт“.

„Школата започва тренировки във вторник. Както винаги си е раждала таланти, ще продължава да си ражда. При тях това, че няма да има първенство, няма да окаже влияние. Тренировъчния процес при тях е обучение, докато с мъжкия тим ще изчакаме да насрочат дата за следващото първенство и тогава ще решим кога да започнем подготовка.

Единственото хубаво на тази пандемия е това, че успяхме да си оправим терените, които бяха най-зле от всички в цялата ни област. Хвърлихме доста труд – треньори, наши познати и приятели. Оправихме си и официалния терен, и тренировъчния, който никога не го бяхме виждали с трева. Зад вратите направихме и 2 малки терена с естествена трева, имаме и едив малък терен с изкуствена трева. Така че децата ще могат да тренират при доста по-добри условия“, допълни наставникът на Асеновец.