Феновете на Висшата лига получиха нов удар, след като стана ясна, че рестартът на сезона най-вероятно ще бъде отложен. Това е изключително неприятна новина, тъй като привържениците на най-гледаното футболно първенство бяха обнадеждени след успешното подновяване на Бундеслигата.

Плановете бяха Висшата лига да продължи сезон 2019/20 от 12 юни, но в последните дни стана ясно, че тази дата не устройва отборите. Вторият вариант – 19 юни, също има сериозни противници измежду клубовете от английския елит. Според последните проучвания най-вероятно рестартът ще бъде на 26 юни. Очаква се всичко да бъде решено на предстоящата в четвъртък видео конференция.

„Колкото повече обсъждаме, толкова по-ясно става, че не можем да рестартираме преди края на юни. Приемаме, че е коментираната дата 12 юни е твърде рано и имаме нужда от повече време за подготовка“, коментират източници от клубовете пред британските медии.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс потвърждава, че датата 12 юни не е окончателна и рестартът може да бъде отложен. Проучванията сочат, че 26 юни се приема много добре от мениджърите на отборите, тъй като това ще им позволи един календарен месец интензивни тренировки с общата група, което пък ще намали риска от по-сериозни контузии.

Преминаването към нормален тренировъчен процес на отборите ще зависи от резултатите от третия курс на тестове в клубовете. Изследванията започват днес. Първите две вълни на тестване показаха само осем положителни за COVID-19 от общо 996 проби.

Шест бяха заразените при първия курс на изследваните. Два са от втория. Един от тях е играч на Борнемут. Футболистът е без симптоми и се чувства добре. Той е изолиран за период от една седмица. Ако тенденцията с намаляването продължи, от четвъртък отборите ще получат правото да провеждат тренировки с общата група и при нормален за футбола процес на занимания, включително и пълен контакт между играчите.