Все по-вероятно изглежда родната Суперлига да бъде увеличена и през новия сезон в нея да играят 14 клуба. Това е така, след като Ботев Луковит стана вторият клуб, който официално поиска да бъде част от елита за следващата кампания. Тимът завърши на първо място в Западната група на Висшата лига, след като първенството бе прекратено заради пандемията от коронавирус. Той допусна само едно поражение в 16 мача от редовния сезон преди да бъдат насрочени плейофите за промоция в елита.

Така Ботев се присъедини към Локомотив Пловдив от Източната група, който също поиска да е част от Суперлигата през новия сезон. Железничарите заеха втора позиция там, с 8 успеха и 4 поражения, на победа зад лидера Берое. Очакванията са старозагорци също да пожелаят да играят в елита.
На фона на всичко това, вероятността първенството при мъжете да се увеличи от 12 на 14 клуба е напълно реална. Не е ясно дали Славия ще остане в елита предвид че по регламент белите би трябвало да изпаднат във Висшата лига. Финансовото им състояние също едва ли ще позволи участие в елита през новия сезон.
Бъдещето на първенството ще бъде обсъдено на 28 май, четвъртък, когато ще се проведе Управителният съвет на федерацията. Тогава изтича срокът, който президентът на централата Любо Ганев постави, за предложения за формата на Суперлигата. На същото заседание се очаква да бъдат утвърдени и националните селекционери в различните възрасти.
"Тема Спорт"