Христо Бонев

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев не скри вълнението си от успеха над ЦСКА-София, който донесе на любимия му отбор втора поредна Купа на България.

„Това е гордост за всички, които обичат футбола в Пловдив. Лично аз, гледайки финала по телевизията, защото заради коронавируса и това, че съм в рисковата група, не бях на стадиона, накрая се изправих и се поклоних пред отбора, въпреки че единствено жена ми ме гледаше. Целият град е възхитен от Крушарски, Гонзо, от Акрапович, като в началото имаше хора, които не го харесваха. Но той с тактиката си и с умението да изстисква до краен предел качествата на футболистите постигна нещо, което досега треньор на Локомотив не е правил – две поредни купи. И ако с него сме имали някакви несъгласия в тези времена, в които работи при нас, сега виждам, че е бил прав“, призна Футболист №1 на Пловдив за ХХ век пред ежедневника „Тема Спорт“.

„Но искам най-вече да поздравя футболистите, които изпълниха неговите тактически поръчения повече от 100 процента. Успяха да накарат играчите на ЦСКА да си помислят, че за тях ще бъде лесен мач. Но с много дисциплина и себераздаване стигнахме до дузпите, които сигурно са били и цел на Бруно Акрапович. А решението му да смени вратарите накрая се оказа гениално. Видя се, че това, което беше решил, го постигна. Радвам се и за хилядите фенове, които въпреки тежките времена напоследък отидоха в София и подкрепиха отбора. Сега за втора поредна година ще играем в Лига Европа, което е голямо удовлетворение за Христо Крушарски, Георги Иванов – Гонзо и Бруно Акрапович за труда, който хвърлиха“, допълни още голямата легенда на черно-белите.

„Всеки допринесе с това, с което трябваше да се занимава. Крушарски с финансите, Гонзо с климата и дисциплината в отбора, а Акрапович с правилните тактически задачи, които поставяше на отбора. От години Локомотив не е бил толкова добре смазан. За мен, на 73 години, да видя отбора на сърцето си в такова състояние, беше изключително въздействащо най-вече на психиката, на настроението ми особено в тези тежки времена. Това беше невероятен подарък към мен и хилядите, които обичат Локомотив. Аз мисля, че повече не трябва да има турнир за Купата на България, защото знаят, че ние ще го спечелим“, сподели още Христо Бонев.