Новият отбор на българската волейболистка Симона Димитрова Голдън Тюлип Волалто 2.0 (Казерта) привлече казахстанската перла Сабина Алтинбекова. Красавицата с почти 1 милион последователи в Инстаграм е подписала с клуба за 2 години след дълги преговори.

View this post on Instagram

S20 time Season 2020/2021 will with amazing team in Italy #alhamdulillah #inshallah #mashallah #letsgo

A post shared by Sabina Altynbekova | S20 (@altynbekova_20) on Jul 4, 2020 at 1:25am PDT

Това е и първият й трансфер извън азиатския континент. До момента освен в родината си, където е истинска икона, е играла и в Япония и Дубай. 

View this post on Instagram

Девушки, ничем не ограниченные, начинают устанавливать себе рамки самостоятельно. Девушки, живущие по чьим-то запретам и правилам, жаждут их нарушить. Таким образом, в первом случае получается самовоспитанное благородие, а во втором дисциплинированное лицемерие.

A post shared by Sabina Altynbekova | S20 (@altynbekova_20) on May 22, 2020 at 6:44am PDT

Името на Алтинбекова нашумя през 2014 г., когато е едва на 17 години. На 17-ото издание на азиатското първенство тя бе удостоена с титлата "Най-красива волейболистка", привлече вниманието на редица медии. Стигна се дотам, че треньорът на казахстанския национален отбор се оплака, че не може да работи при условие, че се обръща внимание на една-единствена състезателка.

За всичко обаче са виновни физическите й данни - Сабина е висока 182 см, а краката й са дълги 124 см... 

Алтинбекова се посвещава на волейбола на 14-годишна възраст. Решението й да се занимава със спорт не е случайно, тъй като и родителите са бивши атлети.