Турнирният директор на “Ролан Гарос” очаква повечето от топ тенисистите да се съгласят да играят в тазгодишното издание на събитието, което ще се проведе две седмици след US Open (20 септември - 4 октомври). 

Рафа Надал посочи какви ще са предизвикателствата му при рестарта на сезона

“АТР и WTA работиха усилено съвместно с “Големите шлемове”, за да изградим календар, в който състезателите ще могат да играят възможно най-много. Нито едно от събитията не е със задължителен характер, така че всеки може да избира къде да играе.  

Според мен е нормално ние и US Open като част от “Големия шлем” да очакваме повечето тенисисти да участват. За съжаление обаче някои няма да успеят, в зависимост от това откъде ще пътуват. Аз очаквам всички да пристигнат с усмивки на лицата си, нямам търпение да им покажем новия корт “Филип Шатрие”, който изграждахме дълго време. 

Много от играчите пострадаха, защото нямаха възможност да печелят пари, така че ще се стремим да организираме много турнири до края на годината, които ще се редят един след друг. Специално за “Ролан Гарос” обмисляхме да няма квалификации, но те са важна част от турнира и са изключително важни за участниците в тях”, каза Форже в подкаста “Тенис легенди” на експертите на “Евроспорт” Матс Виландер и Жустин Енен.