Търговище ще бъде домакин на турнир по тенис на корт за любителите. Първата по рода си надпревара ще бъде на новооткритата тенис база с четири клей корта в областния град, съобщиха организаторите от тенис клуб "Тангра-95". Турнирът ще бъде съпроводен с множество изненади за всички участници и гости и ще завърши с купон. За най-добрите са подготвени купи, медали, парични и предметни награди.

В турнира могат да участват двойки мъже - 16, разпределени в 4 групи по 4 двойки; Смесени двойки - 16 на брой отново в 4 групи по 4 двойки и женски двойки - осем - две групи по 4 двойки. Организаторите уточняват, форматът на срещите - един сет, без предимство, с нормален тайбрек.

Официална топка на турнира - HEAD TOUR. Надпреварата ще се проведена на стадион "Н. Камов" на 26 и 27 септември. Записването на участниците е до 23 септември. Право на участие имат всички любители, както и бивши състезатели, които имат навършени 45 години и не са участвали в турнири на Българската федерация по тенис след 2007 г. Таксата за участие е 25 лева за един формат и 40 лева за два формата.