В Община Пловдив днес от 14:00 часа бяха отворени офертите на фирмите, които ще участват в конкурса, който ще им даде право да реконструират стадион „Локомотив“. Кандидатите са 4 компании – „ГБС – Пловдив“ АД, „Артстрой“ ООД, ДЗЗД „Спортклуб – Лаута“ с водещ партньор „Некст Лоджистикс“ ЕООД и „Рудин“ ООД.

Обществената поръчка е за „Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна инфраструктура – Стадион „Локомотив“ – град Пловдив“. Прогнозната стойност на изпълнението й е 9 999 950 лв. без ДДС, а строителството би трябвало да се извърши в рамките на 1080 дни.

Оценителна комисия е в състав: Тодор Тодоров – председател, кметът на „Южен“ Костадин Язов, инж. Таня Петкова, инж. Илияна Събкова и Мая Бахчеванова.

Бяха оповестени и партньорите на третия участник – ДЗЗД „Спортклуб – Лаута“. Това са „Некст Лоджистикс“ ЕООД, „Ателие Серафимов – Архитекти“ ООД и „Валмекс“ ЕООД.

„До 24 януари 2021 г. е крайният срок за обявяване на победителя в конкурса. Мисля, че ще се справим много по- бързо. Това обяви директорът на дирекция Обществени поръчки в Община Пловдив Тодор Тодоров. Следва 14 дневен срок за обжалване и ако няма таков срокът за подписване на договор е 1 месец“, коментира Тодор Тодоров.