Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев направи доста силно изказване, след като любимия му клуб победи ЦСКА-София с 2:1 на Лаута. Футболист №1 на Пловдив за ХХ век направи смела прогноза за целта на черно-белите, а освен това отчете тактическото надиграване между Бруно Акрапович и Стамен Белчев, ко­ето бе спечелено по категори­чен начин от босненския специалист.

„Напълно заслужена победа на Локомотив. След мача на ЦСКА срещу Лудогорец в София (2:2) имах друго мнение за играта и футболистите на червените. Тъй като тогава те можеха и да победят. Но изключително верният так­тически подход на Бруно Акра­пович направи така, че обез­вреди всички силни страни на ЦСКА и най-вече креативните им и бързи състезатели. Особено много това важи за Али Coy и Санкаре.

Сами знаете на­падателят на ЦСКА колко че­сто стига до положение и уда­ри, въпреки че има и не малко пропуски, но този път нямаше тази възможност. Тактически Акрапович надигра Белчев, скри му топката. Явно преди мачове Бруно доста се занима­ва с всички силни и слаби стра­ни на съперниците си и съумя­ва да им противодейства по най-добрия начин. Страхотна работа на Акрапович и целия екип. С тактика успява да ома­ловажи 50 процента от стой­ността на противниковите играчи. Това е голям плюс и неслучайно Локомотив Плов­див е на втора позиция“, кате­горичен бе легендата на Локомотив и на българския футбол пред „Тема Спорт“.

„Имаме скрити надежди, че този сезон статуквото може да бъде променено. Купите ни омръзнаха, сега се питаме кога отборът ще стане първи“, за­върши с доза оптимизъм Хри­сто Бонев.