Българинът Григор Димитров заяви след победата си над словака Андрей Мартин, че вярва, че този път ще успее да преодолее третия кръг на "Ролан Гарос". Димитров победи с 6:4, 7:6 (5), 6:1 Мартин във втория кръг и достигна до етап, на който е отпадал общо четири пъти, включително и във всяка една от последните три години. Той добави, че най-важно за него е да се концентрира върху собствената си игра и да се нагоди към метеорологичните условия, които са променливи в Париж в последните дни.
Григор Димитров не допусна грешка и във втория кръг на "Ролан Гарос"
"Направих доста непридизвикани грешки в началото на мача. Имаше много вятър в мача и трябваше по време на мача да опитвам някои неща, наложи се да сменя и кордажа. Радвам се, че успях да намеря вариант да спечеля, особено във втория сет. Условията са много трудни за игра, защото всеки ден са различни - дъжд, слънце, вятър, но трябва да свикваме с тях и да продължаваме напред", каза Димитров пред камерата на БНТ 3.
Григор се разправи с французин и прелетя във втория кръг на "Ролан Гарос" (видео)
В следващия кръг Димитров ще играе с победителя от мача между канадеца Денис Шаповалов и испанеца Роберто Карбайес Баеня. "Нямам предпочитания за следващ съперник. Концентрирам се върху моята игра. Имам стимул да спечеля и следващия мач и този път да се класирам за четвъртия кръг. Не бих казал, че това е някаква психологическа бариера, просто в предишните случаи не успях да използвам шансовете си", завърши 29-годишният хасковлия.