Френската федерация присъди Купата на страната по волейбол на Поатие. Това се случи, след като не се изиграха нито полуфиналите, нито финалът на надпреварата. Трофеят е трети за тима след тези от 1996 и 2002 г. 

Два от отборите-участници във финалната четворка - Тулуза и Пари Волей, част от който е родният национал Светослав Гоев, се отказаха от полуфиналите заради случаи на COVID-19 в тях. От френския шампион Тур пък обявиха, че не искат да играят, защото смятат, че санитарните условия не им осигуряват достатъчно безопасност. 

Двубоите щяха да се проведат на 26 и 27 септември в Тулуза. 

 Решението за служебно присъждане на трофея е взето във вторник от Спортната комисия на френската федерация, въз основа на правилата на състезанието. Наложена е глоба от 7500 евро на Тур заради отказа да играе финала. Клубът разполага със седем дни за обжалване пред Федералния апелативен съвет. 

 "Няма да коментирам решението на спортната комисия. Но когато състезанието е отменено, обжалването ми се струва нелепо и ще изглежда, че драматизираме. Каквото и да направя сега, решението ми ще бъде критикувано", каза президентът на Тур Ив Буже.