Бразилският треньор Жозе Гимараеш, по-известен като Зе Роберто, смени амплоато. Селекционерът на женския национален отбор на "Селесао" спечели сребърен медал в ... конните надбягвания.

66-годишният Гимараеш се качи на почетната стълбичка на бразилския шампионат по конен спорт в Сао Пауло след надпревара в категорията на ветераните.

Гимараеш, който е трикратен олимпийски шампион с мъжкия и женския тим на Бразилия, показа ново лице пред спортната общественост, доказвайки, че и той самият като състезател може да печели медали. 

Зе Роберто направи блестящо представяне - не събори нито едно от препятствията и загуби точки само за надвишаване на времето.

"Много съм щастлив, не съм си и представял, че ще спечеля медал. Просто исках да участвам и да завърша. За мен да бъда тук беше много по-трудно от олимпийския финал. Конният спорт е технически труден и трябва да се разбираме много добре с коня. Тренирах с този кон само шест пъти преди състезанието и в крайна сметка се получи добре. Беше невероятно, уникално преживяване. Мога да бъда само благодарен." 


BGvolleyball.com