Наставникът на Лудогорец Павел Върба бе доволен от класирането на тима си в групите на Лига Европа. Специалистът смята, че успехът над Динамо (Брест) в Беларус е заслужен. Чехът си пожела тимът и този сезон да прескочи групите и да играе срещу тим от ранга на Интер, както миналата година. А за утрешния жребий Върба си пожела тим от Шотландия.
Лудогорец отново е в групите на Лига Европа! "Орлите" не сгрешиха в Беларус (видео)
“Такива мачове са много трудни. Беше очевидно, че през първото полувреме двата отбора играха много внимателно. През вторто бяхме активни, имахме и късмет, но мисля, че заслужено сме напред. За нас е много важно, че ще играем в групите, а се надявам да видим и фенове на стадиона. Някои ситуации не ги завършиме по най-добрия начи, а домакините можеха да ни изненадат при едно статично положение. След това успяхме да вкараме, а до края действахме като много опитен отбор. Много е важно да имаме добри футболисти на пейката. Аз знаех, че мога да разчитам на играчите на скамейката”, каза Върба.
Сисиньо: Лудогорец е създаден, за да играе в Европа
“Успехът е на целия отбор, а не от отделни единици. Това е една отплата за Лудогорец, който функционира отлично десет години. Имаше доста промени в отбора откакто аз съм тук. Когато дойдох в Лудогорец получих награда да играем с Интер. Ще е хубаво да срещнем още един такъв отбор пролетта. С други думи да излезем от групите. Ние имаме един Шотландец в нашия отбор, а аз не съм играл срещу тим там. Затова си пожелавам един тим оттам за утрешния жребий”, завърши Върба.