Зоналният съвет на БФС-София извади ФК Кюстендил от първенството за юноши (младша възраст) заради доказана вина при прекратен мач от Зона София. Наказание отнесе и мъжкия отбор на ФК Кюстендил – отнемане на 3 точки и глоба 1 000 лв. Повод за суровите санкции е прекратеният мач при юношите младша възраст ФК Кюстендил – Банско в последната минута при резултат 1:1 на 19 септември. В срещата има 4 показани червени картони за непристойно поведение.

По 0 точки и 0 гола се налага наказание на Левски-Раковски и Витоша Бистрица заради прекратения мач от първенството на юноши (старша възраст) – зона София. Мачът се игра на стадион „Раковски“ в София и завърши преждевременно със масов бой между състезатели, треньори и публика. Мачът също е прекратен в добавеното време, но при резултат 2:1 за Левски-Раковски.

Ето и всички решения на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС – София след скандалните два мача:

ДК налага наказания на ФК Кюстендил /Кн./ на основание член 28, алинея 1, точка 2, буква д) от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2020/2021 г., както следва:

– На ФК Кюстендил /Кн/ се налага имуществена санкция в размер на 1000 лв.

– На ФК Кюстендил /Кн/ – отбор Юноши младша зона се налага дисциплинарно наказание присъждане на служебни загуби до края на текущата спортно-състезателна година или реално изваждане от групата. Отнемат се 3 /три/ точки от актива на представителния мъжки отбор на клуба – участник в първенството на Трета лига ЮЗГ за сезон 2020/2021 г.

По другия казус Зоналния съвет на БФС налага следните наказания:

– ДК наказва Мартин Димов – треньор на Левски-Раковски /Сф/ с предупреждение и глоба в размер на 25 лв. на основание чл. 34(1), т. 2, 4-3 от Дисциплинарния правилник на БФС.

– ДК наказва Мартин Димов – треньор на Левски-Раковски /Сф/ със ЗИФ (забрана за изпълнение на функциите) за 3 срещи и глоба в размер на 125 лв. на основание чл. 34(1), т.6, 9-2 от Дисциплинарния правилник на БФС.

– Общо трима играчи от Витоша Бистрица са наказани. Това са Борис Янков за 2 срещи, Румен Герджиков за 1 среща и Георги Митов- 1 среща заради червен картон и още 1 по доклад заради провокативно поведение.