От лидера във Втора лига Пирин дариха фланелка с подписи на всички футболисти в подкрепа на 32-годишния Васко Стоев, който се бори с коварно заболяване.

"Заедно за Васко!!!
Фланелката с подписите на всички футболисти на Пирин, която донесе късмет вчера в Радомир, за да се изкачи нашият отбор на първо място в класирането се дарява на търг в полза на Васко, нека съберем нужната сума и помогнем на едно страхотно момче да се пребори с болестта!!!

Търгът започва от 300лв, които давам аз като първоначална сума за фланелката.
Който не може да даде повече нека дари и по-малка сума, за да се преборим всички заедно за Васко!!!
Васко Стоев е на 32 години от гр. Етрополе. 

Той е едно прекрасно, младо и талантливо момче с много мечти. Музикант и танцьор, радвал безброй хора в цяла България със своята музика и танци.  

Но сега е поставен пред огромно изпитание за втори път в живота си! 
През 2018 год. Васко претърпява тежка операция в „Медицински комплекс ДОВЕРИЕ“ като премахват стомаха и слезката му. Хистологичните му резултати показват, че е с тежката диагноза Лимфом на Бъркит. 

Васко заминава на лечение в болница „Анадолу“ в Турция, където следват 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца на стойност 250 000 лв. Резултатът след това е успешен и Васко оздравява. Това потвърждават и проведените след това профилактични прегледи. 
На 23.11.2020 г., на поредния преглед и след прекаран Covid - 19, лекарите установяват, че Васко страда от остра миелоидна левкемия (АML). Според специалистите след химиотерапията на лимфомата на Бъркит е възможно при 0.18 % от случаите да възникне това заболяване. За съжаление Васко е от тези 0.18 %.
 
За да пребори коварната болест, Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция, 
ЗА КОЕТО СПЕШНО ЩЕ СА НЕОБХОДИМИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 000 ЛВ.
Може да направите Дарение по следната сметка:
ЦКБ АД Клон – Етрополе 
IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01
BIC: CECBBGSF
Васил Стоев Василев 
Основание: Дарение за лечение
За да живее Васко, ще има нужда от нас и нашата помощ! 
Нека в навечерието на Коледните празници отворим сърцата си за повече доброта и милосърдие!"