Слънчеви бани, двустранни игри срещу матраци и спринтове по коридори са само част от креативните решения на тенисистите в изолация преди началото на откритото първенство по тенис на Австралия.

Пътниците в три чартъра към Мелбърн бяха подложени под карантина заради положителни тестове и така повече от 70 тенисисти нямат възможност да излизат от хотелските си стаи в рамките на 14 дни. Те ще го направят малко преди началото на турнира от Големия шлем, който започва на 8 февруари.

Други тенисисти, които пристигнаха с различни полети, също са под задължителна карантина, но могат да излизат за по пет часа на ден. Те ги използват за тренировки.

"Правя всичко възможно, за да се подготвя за предстоящия турнир. Предвид обстоятелствата, на всички ни се налага да бъдем креативни", каза Онс Жабюр в туит, в който показва видео, на което тренира с удари към изправен матрак.

Намиращата се на 38-о място в световната ранглиста Барбора Стрицова пък качи видео, в което сглобява тренировъчно колело. В него тя се пошегува, че може би е открила истинското си призвание.
"Някой да се нуждае от помощта ми? Ако ли да, нека си насрочи час за след карантината", пише тя.

Уругваецът Пабло Куевас пък продължи серията от фалшиви плажни преживявания. Той се престори, че сърфира върху леглото си, а освен това качи снимка, в която събира слънчеви лъчи зад прозореца.

Американецът Рейли Опелка обаче каза, че не намира тези неща за забавни. Той смята, че участниците на откритото първенство в Австралия са късметлии, че този турнир изобщо ще бъде проведен.

"Не одобрявам начина, по който тенисистите показват тренировъчните си режими в Инстаграм. Гледахме тези видеа и преди шест месеца, а това не е нещо, с което трябва да се шегуваме. Имаме късмет, че изобщо сме в Австралия", туитна той.