Националният селекционер Росен Барчовски издаде пред Sportal.bg, че е оптимист за ситуацията около включването на Александър Везенков в предстоящите квалификации за ЕвроБаскет 2022 през февруари. Мачовете от група Н с Латвия И Босна и Херцеговина в Рига са от изключително значение за българския тим, който най-вероятно ще може да разчита на суперзвездата си от Олимпиакос.

„Разминаванията с програмата на Евролигата са страшни. Няма никакъв сихнрон. Има мачове по време на квалификациите. Ние имаме такъв случай с Везенков. И други страни го имат, но при нас се оказва фатално. Баскетболът е от пет човека само. Ако е футбол, там са 11 човека, дори да го няма един, може би някакси се компенсира.

Момчетата се опитват, но друго си е да имаме толкова класен играч в състава. Ще направим всичко възможно да играе на квалификациите. Имахме някакъв разговор, има шанс. Олимпиакос гостува на 18 февруари на Анадолу Ефес в Истанбул и ще опитаме да направим така, че на 19-ти да пристигне в Латвия. Вярно, с една тренировка е много трудно. Това е колективен спорт, който има много неща, които трябва да се отработват и в защита и в нападение, но въпреки това ще направим всичко възможно да бъде част от националния отбор.”, разкри пред Sportal.bg Барчовски.   

България ще се изправи срещу Латвия на 20 февруари, а на 22 февруари е срещата с Босна и Херцеговина.

Мая Димитрова