Финалите на турнира за "Купа Дейвис" ще се проведат в рамките на 11 дни през 2021 година, а не за досешните 7. Международната федерация по тенис обмисля да проведе надпреварата в три европейски града, а не единствено в испанската столица Мадрид.

ITF съобщи днес, че финалите на световното отборно първенство по тенис за мъже ще продължи от 25 ноември до 5 декември, като ще участват 18 държави разделени в шест групи по три. Броят на нациите, достигнали до финалите, ще бъде намален на 16 през 2022 година.

Съгласно предложението за домакинство на три града, двата нови ще приемат мачовете в по две от групите и по един четвъртфинален двубой. Мадрид, където настоящия формат на финалите дебютира през 2019 година, ще приеме две от групите, два четвъртфинала, полуфиналите и финалът.

ITF заяви, че ще има открита процедура за подаване на заявки за домакинство на градовете, които могат да се присъединят към Мадрид през 2021 година. Решение за това кои градове ще бъдат домакини и дали изобщо да се добавят допълнителни такива се очаква до март, в зависимост от ситуацията с развитието на пандемията от коронавирус.

Финалите за "Купа Дейвис" 2020 в Мадрид бяха отменени заради КОВИД-19.