Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Васил Евтимов определи разгромната победа над Левски Лукойл като "най-сладката" в кариерата му на наставник. Бургаските "акули" разбиха столичани с 93:75 в среща от 14-ия кръг на НБЛ.

Сензация в Бургас: Безмилостните "акули" изядоха Левски Лукойл

"Това е най-сладката ми победа досега. Със сигурност няма да забравя моят първи успех на 11 ноември срещу Балкан, но наистина тази го задмина. Най-вече съм доволен за играчите ми, защото днес показаха уникален характер и мъжка игра от началото до края. Преди мача казах, че по-агресивният отбор ще победи. Ние спечелихме борбата и бяхме по-агресивни. Вчера сме работили един час само защита, защото лицето, което показахме срещу Рилски, беше срамно. Аз не искам моят отбор да изглежда по този начин и да си мислят, че ще ни вкарват по 108 точки. На играчите ми не им стана приятно, но им казах, че това не искам да го виждам до края на сезона. Имаше един период, в който Левски вкара много малко точки и смятам, че сме първият отбор, който успява да ги опази до такава степен.

Трудно е да се задържим здрави. Когато се натрупат по три мача на седмица, играчите ми няма как да издържат, те не са роботи. С ръководството работим да привлечем друг играч или може би играчи, които да се включват от пейката. На този етап имаме много млади момчета, днес играхме със седем човека, защото в момента само с това разполагаме. Страшно доволен съм от тях, от начина, по който тренират и по начина, по който искат да успеят вбъдеще. Аз съм им казал, че трябва да бъдат търпеливи, защото трябва да работиш, да се стараеш и да показваш уважение спрямо съотборници и треньори. След това нещата се случват от само себе си.

Когато подписах като старши треньор през лятото, с една идея искахме да сме по-добри от миналата година. Впоследствие се видя, че ние можем да играем наравно с останалите отбори. Затова може би ще привлечем други играчи, за да можем да използваме и пейката. Така ще станем по-силни и играчите няма да играят толкова много време. Когато вземем тези баскетболисти с малко повече опит, мисля, че Топ 4 ще бъде много успешен сезон за нас", каза Евтимов в ефира на Max Sport 2 след мача.

Снимка: НБЛ