Левски Лукойл претърпя една от най-тежките си загуби в последните години, след като отстъпи с 18 точки на Черноморец в Бургас - 93:75. След мача наставникът на столичани Константин Папазов акцентира върху физическото състояние и липсата на енергия на отбора си, който разчиташе на само шестима баскетболисти през почти целия мач.

Сензация в Бургас: Безмилостните "акули" изядоха Левски Лукойл

"Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора. Това е основната причина за загубата. Тук няма място за оправдания, но е факт, че това ни се отразява. В хода на мача Тайрън получаваше крампи и някаква контузия, която беше възстановена. Но, всички тези неща не могат да се мерят с очевидната разлика в липсата на енергия. Ние дойдохме още вчера и подходихме максимално професионално. Възстановяването в този ритъм е много тежко. Играем очестена програма, в каквато са и другите отбори. За първи път обаче Левски е с толкова къса скамейка и с толкова много млади играчи в тренировъчния процес.

След четири дни ни чака нов мач. В нашето първенство всеки може да победи всеки, единствено Рилски спортист държи постоянно ниво. Според мен играчите в България не са готови на този ритъм, но в името да бъде спасено първенството ние взехме това решение. Със сигурност няма да чуете думата "подценяване" от мен за този мач. Ние знахме какво ни предстои още от мача с Ямбол. Знаехме, че Черноморец изригва и избухва. Отборът на Левски отдавна не е завършвал с 28 точки за едно полувреме. Те обаче имат много добро нападение и много добра транзиция, която води до резултат. Опитахме се, ние бяхме задължени да спечелим второто полувреме заради самите себе си. 25 точки бяха нереално много.

Надяваме се Бразелтън да е получил само крампи. И Асен Великов, и Йордан Минчев няма да бъдат готови за следващия месец. Имаме още три мача, които ще завършим с този състав", каза Папазов след мача.