Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди утрешния мач с ЦСКА-София. Специалистът обаче е на мнение, че двубоят няма да реши титлата, защото след него има достатъчно много други срещи. Литовецът също така заяви, че според него трябва да се спре със сравненията между футбола и шаха, тъй като двете игри са доста различни и предложи да се организира шахматна партия между него Бруно Акрапович, ако хората имат такъв голям интерес.

“За нас треньорите е важно да имаме добри отношения помежду си. Знам, че Акрапович също е работил в Хърватия. Утре ще тестваме нашите отбори един срещу друг. След мача ще се поздравим. Аз като по-млад треньор мога да се науча от Бруно Акрапович. Той е оставил доста сериозна следа в България в Локомотив (Пловдив) и сега в ЦСКА.

“Винаги ще се стремим да сме от страната на силните и да поемаме инциативата. В шаха разчиташ само на себе си, но във футбола имаш отбор от хора, всеки със своите силни страни и проблеми. Мисля, че не можем да сравняваме футбола с шаха. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак играчите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха. Ако харесвате толкова много шаха, да направим една партия с Акрапович".

“Ние трябва да защитим мястото си в класирането и нашата игра. Най-важното е да изпълним нашите цели на терена. Ние тренираме и се подготвяме, за да спечелим. Играчите нямат нужда от допълнителна мотивация в този мач. След този мач остават още 12 мача. Утрешният мач няма да спечели първенството. Много е важен, но не забравяйте, че това не е финал на Купата. Жалко, че няма да има фенове на трибуните, защото няма да бъде същото без тях".

“Мисля, че съм гъвкав в тактическо отношение и харесвам да променям тактиките по време на мача. Уважавам всички стилове на игра и всеки може да решава как да действа. Аз също съм играл с трима защитници. За мен Лудогорец е отбор, който трябва да доминира, а не да мислим да не допуснем гол и след това дали ще вкараме. За да спечелиш лигата, трябва да се концентрираш във всеки един мач. Никой  няма да ни даде двойни точки, ако спечелим утре.”