Волейболистките на ДКС Варна се класираха за финала в турнира за Купата на България, след като надиграха Казанлък Волей с 3:0 гейма в единия полуфинал от надпреварата. Така те се изправят срещу носителя на трофея Марица (Пловдив), който отстрани ЦСКА също с 3:0 в другия полуфинал. Спорът за Купата е в петък (28 януари) от 19,00 часа в бургаската зала „Младост“. Старши треньорът на варненки Стоян Гунчев изрази задоволството си от играта на своите момичета, а ето още какво каза той за BGvolleyball.com след победата:

"Много сме щастливи от успеха. Толкова категорично не очаквах да победим Казанлък, но момичетата играха много хубаво. Изпълниха всичко, което им бе поставено като задачи. Имахме силен начален удар и добро нападение, надиграхме съперника по всички елементи. Мачът бе на добро ниво. В първия гейм имаше оспорвана игра, малко повече емоции и нерви. Обаче успяхме да преодолеем съперника и от там да покажем още по-добра игра."

"Тези срещи за Купата са елиминационни. Мисленето е друго. Грешката не се поправя и това се отрази. Ние просто издържахме психически. А това, че бяхме домакини още повече ни стимулира. Голяма ефория се получи след победата. Мога да кажа, че 50% от задачите за настоящия сезон са изпълнени. Излизаме в Европа през следващия сезон, това беше плана на ръководството. Затова за нас беше изключително важен този мач, който ни класира на финал."

"Изправяме се срещу Марица, който е фаворит. Това е отбор, който ще вземе и двете отличия в първенството. Просто Марица е на друго ниво. Аз ще съм доволен, ако на финала за Купата направим хубав мач и момичетата дадат всичко от себе си за това."