България влиза в "страстна седмица" за мъжкия волейбол с четири мача, които могат да донесат оцеляване в елита на Лигата на нациите на отбора ни. И четирите ще гледаме по MAX Sport 3 HD, като предаванията от Гданск са днес, в четвъртък, петък и събота. Стартираме с италианците, но като най-ключов изглежда двубоят срещу Китай в края на седмицата.

Днес в 18 ч България играе срещу Италия, а това е един от най-силно представящите се отбори в турнира до момента (6 победи в 8 мача, трето място). Нашите са с 1 успех и 7 поражения, като са 15-и. Зад българите е само Австралия, също с една победа (срещу нас), но с 2 точки при нашите 6. Все още държим съдбата си в ръце, но трябва да печелим в Полша, за да останем сред най-силните 16.

Италианците имат гарантирано място на финалите, тъй като са домакин. А и чисто като резултати те ще си осигурят такова с класиране в осмицата. Груповата фаза на турнира им служи като идеална платформа за влизане в ритъм и те се представят силно.

Нашите се борят за оставане в 16-те най-добри с още пет тима от т.нар. Чалънджър група. Това са Нидерландия, Словения, Канада, Китай и Австралия. Първите два тима обаче са с 14 и 9 точки съответно, което прави достигането им трудна задача. Канада, Китай и България имат по 6, а Австралия е с 2.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.