Германската тенис-легенда Борис Бекер се появи днес в съда в Лондон, след като беше обвинен, че не е предал два от трофеите си от Уимбълдън, които трябва да бъдат продадени за уреждане на дълговете му. 52-годишният Бекер, който обяви личен фалит през 2017-а година, не успя да предаде двата си трофея на Откритото първенство на Австралия.

А в ново обвинение от 28 точки се твърди, че не е изпълнил нарежданията за разкриване на детайла информация по въпроса. Германецът не се призна за виновен по всички точки по време на изслушването му в Саутуърк Краун Корт.

Бекер ще се защитава сам срещу обвиненията по дело в несъстоятелност
Твърди се в обвинението, че Бекер е укрил собственост и пари на стойност повече от 1 милион лири, държани в банкови сметки. В обвинителния акт са изброени трофеите на Бекер от Уимбълдън от 1985 година, когато на 17-годишна възраст той става най-младият шампион на сингъл за мъже и този от 1989-a година.

Бекер също печели турнира през 1986 година. Германската легенда има в актива си Откритото първенство на Австралия през 1991 и 1996-а година. В момента той живее в Лондон и днес след края на изслушването беше информиран, че процесът срещу него ще започне през септември 2021-а година.

Ако бъде признат за виновен в укриване на имущество, което е можело да покрие дългове, го грози затвор за няколко години. В момента той е пуснат под гаранция. Той е решен да се изправи срещу тези обвинения и да ги оспори, както и да възстанови репутацията си и да защити името си, заяви Джонатан Каплан- адвокат на Бекер.