Христо Крушарски

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски говори надълго и нашироко как се е захванал с издръжката на черно-белите. Клубният бос разкри каква е неговата рецепта за успеха, като засегна и темата за управлението на българския футбол.

„Не бих казал, че датата 15 май е като втори рожден ден за Локомотив. Но това при всички случаи са случайни съвпадения, които лесно се запомнят – като кажеш 15 май и тези събития излизат. Рецептата е много проста – ред и порядък. Още като дойдох в Пловдив преди 6 години си поставих цел. Но тогава всички си мислеха: Ето го селянинът от Говедарци си бръщолеви врели некипели“, заяви бизнесменът при гостуването си в ефира на Нова телевизия.

Ето какво още каза собственикът на „черно-белите“ в национален ефир:

Бая бели коси ми костваше управлението на Локомотив. Първите 3 години не излязох от стадиона – занимавах се с всичко в клуба.

Аз обичам да си изразявам емоцията така, както ми е приятно. И не ме е срам от нищо.

В нвачалото се съгласих да помагам с 200 000 лева на година. Но тези пари свършиха още на 3-ия месец. И така леко полеко, дай още малко и до мача с Левски се задълбах. Имаше срещи, сбирки, скандали. Поставихме си нещата на масата, феновете си седнаха на мястото и така. Първите 3 години бяха жестоки. Но аз съм над тези неща. Мен трудно могат да ме извадят от равновесие.

Аз съм от старата школа. С Иван Славков бяхме повече близки по масите. От него се научих, че когато има буря, трябва да се наведеш, за да отмине.

Какво бих променил в БФС? Тази структура се управлява много лесно.

Да, дължа пари на футболистите. И кой ще ги плати, вие ли? Някои от момчетата вече 6 години са при мен. Те са имали и по-тежки ситуации преди мен. Аз нямам банка или печатница за пари, за да отговарям на момента, когато се получи някакво затруднение.

Над 300 000 лева съм инвестирал досега в базата „Тракия“. Вие кой мислите, че ще инвестира? В момента тревното покритие на „Лаута“, поливната система и помощния терен – „Кошарата“ – това лично аз съм инвестирал, за да е в настоящото положение.

Нито един от кандидатите за президент на БФС може да ме обори в приказки, нито с дела. Не съм решил, не съм се кандидатирал. Това всичко около евентуалната ми кандидатура дойде от едно бъзикане на кмета на Своге. Разликата между мен и Бербатов е доста голяма. Той може да има футболни умения, но… Аз съм добър стругар. Той има ли такива умения? Аз съм бил ръководител 40 години, това ми е предимството. Той има ли толкова?