Хебър успя да нанесе сериозно поражение като гост на Етър с резултат 4:2 в пореден двубой от третия кръг на Втора Лига. Евгени Игнатов беше точен на два пъти през първото полувреме. Живко Петков направи резултата класически за Хебър, а Кольо Станев и Мартин Петков успяха да върнат „болярите“ в мача. Тодор Чаворски вкара последното попадение в мача, за да узакони успеха на пазарджийклии.

Двата тима започнаха активно. В 9-та минута Етър стигна ъглов удар, след който Ловре Кнежевич не успя да насочи достатъчно силен удар към вратата на Хебър.

В 18-та минута Даниел Младенов пропусна чисто положение от броени метри на празна врата. В 25-та минута Емануил Манев опита удар от труден ъгъл, но не уцели вратата.

В 33-та минута гостите успяха да вземат аванс, сякаш от нищо. След многоходова атака Бастунов успя да центрира към Евгени Игнатов, който заби топката зад Анатоли Господинов за 1:0.

В 39-та минута Евгени Игнатов успя да разстреля Господинов за втори път, със страхотен удар отдалеч.

В 47-та минута Даниел Младенов опита удара си отдалеч, но Петър Деберлиев се намеси отлично, за да избие в корнер. В 53-та минута Живко Петков успя да реализирза след поредната превъзходна атака на Хебър, след която нападателят нямаше как да сбърка на празна врата.

Пет минути по-късно момчетата на Веселин Великов все пак стигнаха до попадение, слд като Кольо Станев засече от воле за 3:1. Интригата обаче стана още по-сериозна, след като Мартин Петков успя да се възползва от недоразумение в защитата на Хебър, за да отбележи за 2:3.

Тодор Чаворски успя да узакони успеха на своя тим, разписвайки се отблизо в 83-та минута. До края на мача обаче не се стигна до нови голове, за може тима на Ники Митов да се поздрави с успех.

Етър – Хебър 2:4

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 – Евгени Игнатов (33), 0:2 – Евгени Игнатов (39), 0:3 – Живко Петков (53), 1:3 – Кольо Станев (58), 2:3 – Мартин Петков (67), 2:4 – Тодор Чаворски (83).

Ето и съставите на двата тима:

Етър: Господинов, Кръстев, Младенов, Илиев, Кордоба, Станев, Кнежевич, Мариян Иванов, Петков, Апостолов, Пехливанов;

Хебър: Дебърлиев, Вълчинов, Терзиев, Михайлов, Търтов, Димитров, Бастунов, Игнатов, Хамдиев, Манев, Петков;