Днес се проведе среща между фенове на Ботев Пд и арх. Савов на която стана ясно, че е получил писмо от зам.кмета Райчев с питане за сумата необходима за препроектиране.

Във вторник 07.09., арх.Савов е внесъл отговор в деловодството на Общината, с който феновете бяха  запознати. Той съдържа два варианта, като в първия вариант сумата е 103 000 лв. и включва само част от козирката на сектор А и три пилона на сектор В, но при този вариант дори и да се намери начин да се построи цялата козирка или да се довърши строежа ще трябва наново, тези процедури, да се отпускат пари, да се гласуват, да се проектира и т.н. Вторият вариант е 294 00 лв., като за тази сума ще клуба ще получи пълния комплект документи, като при неуспех да се намери начин за завършване на цялата козирка, пак ще се разполага с документите за орязания 1 вариант.

„Поради ползването на годишният си отпуск, зам.кмета Райчев не е успял да внесе докладната на тази сесия, но на другата ще бъде внесена, така ни увери и кметът Димитров. Това че ще бъде вкарана на другата сесия няма да забави строителството или препроектирането допълнително, тъй като архитекта ни увери, че по принцип работата ще отнеме месец и половина, до два, и в нито един момент няма да се спира да се работи. Главният инженер на строежа каза, че темпото на работа ще се запази и дори може да се ускори, когато получи всички документи , заверени от Общината. От понеделник се продължава със срещите и търсенето на варианти за постигане на крайната цел стадион с четири покрити трибуни“, заявиха присъствали на срещата фенове на Ботев Пд.